ARROZESNE
Osagaiak:
- 1 litro esne
- 175ml esnegaia
- limoi azala
- naranja azala
- kanela adaxka bat
- 100g arroz
- 115g azukrea
Prestaera:
- Esnea, esnegaia, kanela adaxka, limoi azala eta naranja azala irakiten kazola batean ipiniko dugu .
- Irakiten duenean arroza erasntziko dugu, jarri irakiten berriro sua jetzi eta ezti ezti eta etenik gabe 35 minuturen bat arte egosten utziko dugu.
- Goxamen guztiarekin egin beharreko postrea da. Eta hortan gaude.
- Arroza gora igotzen denean, orduantxe eginda egongo da.
- Aterako degu sutatik, erantzi azukrea, nahastu. Eta utzi hoztutzen (oso hotza ezta).
- Zerbitzeko orduan kanela ahutzarekin.
ARROZ CON LECHE
Ingredientes:
- 1 litro de leche
- 175ml nata liquida
- cáscara de limón
- cáscara de naranja
- canela en rama
- 100g arroz
- 115g azúcar
Elaboración:
- Hervimos la leche junto con la nata, la canela, cáscara de naranja y cáscara de limón.
- Añadimos el arroz que hierva otra vez, bajamos el fuego y cocemos removiendo casi continuamente durante unos 35 minutos, mientras se cuece le tenemos que dar muchisimo cariño, amor, mimarlo que se note la diferencia de uno a otro.
- Una vez que el arroz suba a la supercifie, lo tendremos echo
- Añadimos el azúcar fuera del fuego, removemos.
- Se le añade la nata para dar cremosidad al arroz.
- A la hora de servir, en un cuenco y con canela molida.
No hay comentarios:
Publicar un comentario