- YOGURREZKO BIZKOTXOA PASTEL KREMA (behan)
- BIZCOCHO DE YOGURT CREMA PASTELERA ( abajo)
OSAGAIAK
5 arrautza
3 jogurten neurria azukrea
1 jogurt naturala
1 jogurt-en neurria olioa
naranja erdi eta limoi azal erdi birrindua (ralladura)
naranja erdi eta limoi azal erdi birrindua (ralladura)
legamia estalki bat
3 jogurt-en neurria irina
Moldearentzako, gurina eta irina
PRESTAERA
- Bol batean, ipini arrautzak azukrearekinn eta ondo jo agaxkarekin edo
irabiagailu batean, ondo muntatu arte.
- Ondoren, jogurta erantsi eta nahastu
- Olioa gehitu eta nahastu
- Eta amaitzeko,irina eta legamia erantsiko dugu, nahasterakoan,
poliki, poliki gora eta behera gomazko koilara batez lagunduta.
- Dena ondo nahastuta dagonean, aurretik gurinaz igurtzita eta irineztatuta dugun molde batean sartuko dugu orea.
- Labean edukiko dugu 25-30 minutuz 180º gaduan.
-Jakingo dugu eginda dagoela moldearen paretatik askatuta dagonean.
- Egin da dagonean, berhala moldetik atera saretxo baten gainean eta utzi
hoztutzen.
INGREDIENTES
5 huevos
Azucar 3 medidas del yogurt
Aceite de girasol 1 medida del yogurt
Ralladura de 1/2 limon y de 1/2 naranja
Un sobrecito de levadura royal
Harina 3 medidas del yogurt
ELABORACION
Pastel krema Crema pastelera
Osagaiak: Preparación:
500ml esne 500ml leche
100gr azukrea 100gr azucar
35 gr maizena 35gr maicena
2 arraultza 2 huevos
1 arraultza gorringoa 1 yema
Kanela adaxka, limoia eta naranja azala
PRESTAERA
Esnea irakiten ipiniko dugu, kanela adaxka, limoia eta naranja azalarekin, usaina emateko.
Bitartean, bol batean nahastuko dugu, maizena eta azukrea, ondoren gehituko dugu esne hotz pixkat, nahastu; gehitu araultzak eta arraultza gorringoa eta nahastu.
Esnea irakiten hasten denean, gehituko dugu aurreko bol-an, nahastu eta berriro kazolan ipiniko dugu egosteko.
Hagaxka batekin etengabe nahasten da ez erretzeko kazolako aspikoaldean. 3 edo 4 minutuz egosi irakiten hasten denetik.
Krema egosita dagonean bandexa batean atera eta film paperaz estali.
PREPARACIÓN
Poner a hervir la leche junto con los aromatizantes
En un bol, mezclamos la maicena, harina un poco de leche fria (de los 500ml), los huevos y la yema
Cuando la leche empieze a hevir, mezclar a la mezclar anterior y cocerlo al fuego medio durante unos 3 a 4 minutos.
Retirar del fuego, colocar en un recipiente y tapar con papel film.Dejar enfriar.
Poner a hervir la leche junto con los aromatizantes
En un bol, mezclamos la maicena, harina un poco de leche fria (de los 500ml), los huevos y la yema
Cuando la leche empieze a hevir, mezclar a la mezclar anterior y cocerlo al fuego medio durante unos 3 a 4 minutos.
Retirar del fuego, colocar en un recipiente y tapar con papel film.Dejar enfriar.
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