SAGAR BUDINA
5 sagarra
50gr azukrea
4 arraultza
3 gorringo
150gr azukrea
Saltsa egiteko:
100gr azukrea
kanela adaxka bat
3dl ura
1dl esnegai
150gr karamelu gorri modeantzako
Prestaera:
- Lehengo gauza egin behar dena da, moldea karamelu gorriz estali, arraultza flanan bezala.
50gr azukre nahastuko dugu kolorea artu arte, eta gorde.
Bol batean, arraultzak, gorringoak, azukrea nahastuko dugu eta ondoren esnegaia nahastu eta azkenik erregositako sagarra.
Bete moldea karamelu gorriz estalikoa eta Maria banuan egosi 165º-tan 50 minuturen bat.
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Bete moldea karamelu gorriz estalikoa eta Maria banuan egosi 165º-tan 50 minuturen bat.
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Turmixan pasa (etxeko batidoran) eta esnegai erantsi, nahastu eta kitto.
Budina bere saltsarekin ipini plateran jateko eta On Egin!!!.
Oso postre aproposa duzu biharko. Urte berrion denoi!!!
PUDING DE MANZANA
Ingredientes:
50g. Azúcar
4 huevos
3 yemas
150g. Azúcar
150 gr de azúcar para caramelizarel molde
para la salsa:
100g azúcar
canela en rama
3dl agua
1dl nata liquida
Elaboración:
Lo primero, caramelizar el molde
Por otro lado en un bol batimos los huevos, las yemas y el azúcar y añadimos la nata liquida y juntamos con la manzana caramelizada, rellenamos un molde rectangular caramelizado y cocemos al baño maría 50” aproximadamente a 165ºc
Sevir en un plato acompañado de un poco de salsa, véris que bueno queda. Para mañana un postre para chuparse los dedos.Feliz Año!!!
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