Hola, unas pastas para acompañar el café o el te. Importante utilizar mantequilla y no margarina.
OSAGAIAK: INGREDIENTES:
200 gr irina 200gr de harina
125 gr gurina 125gr mantequilla
50 gr hauts azukrea 50gr azúcar galss
gatza pixkat una pizca de sal
PRESTAERA: ELABORACIÓN:
1. Ipini mahaia gainean osagai guztiak eta bi eskuekin ondo nahastu pasta bat osatu arte.
1. Poner todos los ingredientes encima de la mesa y mezclar con las manos hasta formar una pasta.
2. Erreposoan utzi 30 minutuz gutxienes.
2. Dejar reposar 30 minutos
3. Zabaldu arrabolarekin, ipini pastak moztutzeko moldeak gainean, zapaldu indar pixkarekin
3. Estirar con el rodillo, colocar los cortapastas
4. Moztu, ipini labeko erreteiluan eta pasta soberarekin, berriro zabaldu arrabolarekin....orea guzti bukatu arte
4.Cortar, colocar en la bandeja de horno y volver a estirar la masa sobrante hasta terminarla del todo
5. Labean sartu, 180ºC-tan 12 minutus. Pastak kolorearekin egon behar dira baina kontuz gehiegi ez egitea
5. Hornear a 180ºC, durante 12 minutos. La pasta tiene que tener un poco de color, no mucho si no queda muy seca y sin apenas sabor.
ON EGIN!!!!!!!!!!!!!
BUEN PROVECHO!!!!!!!!!
Datorren astean masa berdinarekin, pasta forma eta bukaera desberdinak egingo ditut, txokolatearekin, mermeladarekin, gindakin, almendrakin....
La semana que vine haré con la misma masa formas distintas de pasta con terminaciones diferentes, chocolates, mermeladas, guindas, almendras......
Zer erresa eta zer goxoa!!!
ResponderEliminarkaixo Eli, on etorria nere txokora, muxu
Eliminar