viernes, 6 de mayo de 2011

TE PASTAK-PASTAS DE TÉ

 Kaixo, kafetxoarekin edo te-arekin hartzeko apropos diren pasta hauek errezak egiteko eta benetan bikainak dituzue. Garrantzitsua da gurina erabiltzea eta ez margarina.

Hola, unas pastas para acompañar el café o el te. Importante utilizar mantequilla y no margarina.


OSAGAIAK:                                                                    INGREDIENTES:

200 gr irina                                                                        200gr de harina
125 gr gurina                                                                     125gr mantequilla
50 gr hauts azukrea                                                            50gr azúcar galss
gatza pixkat                                                                        una pizca de sal

PRESTAERA:                                                                    ELABORACIÓN:

1. Ipini mahaia gainean osagai guztiak eta  bi eskuekin  ondo nahastu pasta bat osatu arte.
1. Poner todos los ingredientes encima de la mesa y mezclar con las manos hasta formar una pasta.
 2. Erreposoan utzi 30 minutuz gutxienes.
2. Dejar reposar 30 minutos
3. Zabaldu arrabolarekin, ipini pastak moztutzeko moldeak gainean, zapaldu indar pixkarekin
3. Estirar con el rodillo, colocar los cortapastas

 4. Moztu, ipini labeko erreteiluan eta pasta soberarekin, berriro zabaldu arrabolarekin....orea guzti bukatu arte
4.Cortar, colocar en la bandeja de horno y volver a estirar la masa sobrante hasta terminarla del todo
 5. Labean sartu, 180ºC-tan 12 minutus. Pastak kolorearekin egon behar dira baina kontuz gehiegi ez egitea
5. Hornear a 180ºC, durante 12 minutos. La pasta tiene que tener un poco de color, no mucho si no queda muy seca y sin apenas sabor.
ON EGIN!!!!!!!!!!!!!
BUEN PROVECHO!!!!!!!!!

Datorren astean masa berdinarekin,  pasta forma eta bukaera desberdinak egingo ditut, txokolatearekin, mermeladarekin, gindakin, almendrakin....

La semana que vine haré con la misma masa formas distintas de pasta con terminaciones diferentes, chocolates, mermeladas, guindas, almendras......

2 comentarios: