viernes, 29 de abril de 2011

UZTAIAK- AROS DE PASTA CHOUX

Kaixo, gaurkoan choux orearekin egindako uztaiak. "Choux"- orea erabiltzen da kruxpetak, "pettit choux", "relampagos" egiteko. Orea nahiko erreza da baina bi gauza eduki behar dugu kontutan, arraultzak nahasterakoan banan banan nahastu eta labean sartzerakoan ondo berotua egon dadin.

Hola, la receta de hoy van a ser unos aros con pasta choux. Esta pasta se utiliza para elaborar, pettit choux, relámpagos, buñuelos....Es fácil de hacer pero hay que tener en cuenta, a la hora de mezclar los huevos, que tienen que ir de uno a uno y al hornearlos que el horno esté bien caliente.


OSAGAIAK                                                           INGREDIENTES

125 ml ura                                                                  125 ml agua
63gr gurina                                                                 63gr mantequilla
75 gr irina                                                                   75gr harina
gatza pittin bat                                                             una pizca de sal
2 edo 3 arraultza                                                         2 o 3 huevos

almendra gordina laminatan                                         almendra fileteada cruda
hauts azukrea                                                              una pizca de sal
txokolate urtuta                                                           Chocolate para derretido

Pastel kremaz betetak                                                  Rellenos de crema pastelera

PRESTAERA                                                              ELABORACIÓN

 1. Kaxo batean, ura, gurina eta gatza irakiten ipiniko dugu
1. En un cazo poner a hervir, agua, mantequilla y la sal

 2.Irakiten hasi orduko erantsiko dugu irina, kolpe bakar batez, eta koilara batez landuko orea, eltzeko paretatik erraz askatzen dela ikusi arte. Utzi hozten
     2. Cuando empiece a hervir, añadir la harina de golpe e ir mezclando con una cucharada de madera hasta que la masa se desprenda de las paredes del cazo. Dejar enfriar.
          3. Hozten ari den bitartean, uztaia batzuk marraztuko dugu labeko paperean.
3. Mientras se enfría, dibujaremos unos aros sobre el papel de horno.
        4. Arraultzak gehituko ditugu banan banan, lelehengoa eta ondo nahastu, bigarrena eta ondo nahastu
4. Añadiremos los huevos de uno a uno, el primero y mezclar bien el segundo y mezclar bien....
5. Oreak kolaratik pusketetan erori behar du
5.La masa tiene que caer a trozos, entonces estará bien elaborada
 
 6. Labearen orriari bira eman, eta uztaiei orearekin forma eman, pastelezko manga batekin.
6.Dar la vuelta a la hoja del horno para que a los aros no se les quede la marca del lápiz, y con la ayuda de una manga pastelera ir formando los aros
 7. Jarri gainetik almendrak eta labean sartu 195Cº-tan 20 minutu bitartez
7.Añadir por encima las almendras y hornear a  una temperatura de 195Cº durante 20 minutos 
 8.Eginak dauenean, utzi hoztutzen, ireki erditikan, bete pastel-kremaz eta azukre hautzes etatxokolate urtuarekin apaindu.
     8. Cuando estén echos, dejar enfriar, rellenar con crema pastelera, espolvorear con azúcar glas y decorar con chocolate derretido
ON EGIN!!!!!!
BUEN PROVECHO!!!!!!!!!!!!!!

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