Kaixo, aste santua gainean dugula eta, torradak batzuk eskeiniko dizkizuet, briotx antzeko ogiarekin egindakoak edo baita ere egin daiteke atzoko ogiarekin. Torreda kauek ez da beharrezkoa frejitzea.
OSAGAIAK INGREDIENTES
12 xerra briotx motako ogia 12 rebanas de pan tipo briotx
750 ml esnea 750 ml leche
100 gr azukrea 100gr azúcar
3 gorringo 3 yemas
kanela adaxka bat una rama de canela
limoi eta naranja azala cáscara de limón y naranja
PRESTERA ELABORACIÓN
1. Ebaki ogia xerra zabaletan
2. Cortar el pan en rebanadas anchas
2. Ipini erreteilu zabal batean ogi xerrak
2. Poner las rebanadas de pan en una bandeja
3. Bitartean, esnea hirakiten jarri azukrea, kanela, limoia eta naranja azalarekin. Gorringo ala berean bol batean ipini 3. Mientras poner a hervir la leche junto con el azúcar, canela y cáscara de naranja y limón y a su vez poner las yemas en un bol
4. Esneak irakiten duenean, gorringoei ondo nahastuko dugu eta sutan ipiniko dugu 30 segunduz nahasten utzi gabe. Atera sutatik eta 10 minutu hozten utzi. (natila antzeko zerbait egin dut, ez beti bezala torradatan esnea azukrearekin eta kitto)
4. Cuando la leche empiece hervir, mezclar a las yemas, poner el fuego durante 30 segundos sin dejar de remomer, retirar del fuergo y dejar enfriar durante 10 minutos. ( Al final en ved de remojar solo con leche lo que he pretendido es hacer como una especie de natilla)
5. Bota gainetik ogi xerrei eta utzi ondo bustitzen 30 minutuz gutxienez
5. Añadir la leche y dejar remojando durante unos 30 minutos
6. Azkenik, sartaia bat artu, ondo berotu, artu torrada, bota azukre dexente eta utzi karamelatzen
6. Por último, coger una sartén, calentar bien, cojer la torrija añdir bien de azúcar y caramelizar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario