viernes, 7 de enero de 2011

KREPAK-CREPS



KREPAK

OSAGAIAK
250ml esnea
120 gr hirina
3 arraultza
25 gr gurina
25 gr azukrea
ron kopita erdi bat


PRESTAERA

- Bol batean, hirina ipini  gehitu arraultzak eta adaxkarenkin nahastu

- Gehitu esnea eta nahastu
- Gurina mikroondasen urtu, gehitu eta nahastu
- Azkenik, azukrea eta ron-a erantsi eta  nahastu
- Irazi, eta atsendu orduerdi bat
- Denbora pasa denean krepak egin sartai batean argazkitan agertzen den bezala.
-Betetzeko mermelada, pastel-kremaz, esnegaiz......eta gainetik txokote saltsa, hautz azukrez, azukrez.......


CREPS

INGREDIENTES

250ml leche 
120 gr de harina
3 huevos
25 gr mantequilla
25 gr azúcar
media copita de ron

ELABORACIÓN

- Poner la harina en un bol, seguidamente añadir los huevos y mezclar con una varilla
- Añadir la leche, mezclar
- Mezclar la mantequilla previamente derretida en el microondas
- Y por último el azúcar y media copita de ron
- Colar  y dejar reposar mínimo media hora.
- Pasada la media hora conferccionar los creps en una sarten,  como indican las fotos
-Rellenar de mermelada, crema pastelera, nata......y por encima con azúcar normal o azúcar glass, chocolate caliente.......





1 comentario:

  1. kaixo,
    Haizea eta Itoitz gara.
    Zure blogean sartu gara krepak nola egiten dira ikusteko. Baina, akats bat ikusi dugu, "irina" (erderazko harina) euskaraz "h"-rik gabe da.
    Eskerrik asko errezetangatik

    ResponderEliminar