jueves, 30 de diciembre de 2010

SAGAR-BUDINA BERE SALTZAREKIN// PUDING DE MANZANA CON SU SALSA

 SAGAR BUDINA


Osagaiak: 
 5 sagarra
  50gr gurina 
 50gr azukrea

 4 arraultza
 3 gorringo
 150gr azukrea 
 3 dl esnegaia



Saltsa egiteko:

  2 sagarra
 100gr azukrea
 kanela adaxka bat
  3dl ura
 1dl esnegai
  


150gr karamelu gorri modeantzako

Prestaera:
 
- Lehengo gauza egin behar dena da, moldea karamelu gorriz estali, arraultza flanan bezala.


Budina egiteko:

  Sartai batean, gurina, sagarrak txuritutak eta satitutak erregosiko ditugu bigundu arte. Ondoren,
50gr azukre nahastuko dugu kolorea artu arte, eta gorde. 
       Bol batean, arraultzak, gorringoak, azukrea nahastuko dugu eta ondoren esnegaia nahastu eta azkenik erregositako sagarra.
     Bete  moldea  karamelu gorriz estalikoa eta Maria banuan egosi 165º-tan 50 minuturen bat.
 j
.
Saltsaren prestaera:

  Kazola baatean, sagarrak urarekin, kanela adaxka eta azukrearekin egosten ipini su txikian 20 minutu bitarte. 
Turmixan pasa (etxeko batidoran) eta esnegai erantsi, nahastu eta kitto.
Hozten utzi.

Budina bere saltsarekin ipini plateran jateko eta On Egin!!!.
Oso postre aproposa duzu biharko. Urte berrion denoi!!!











 PUDING DE MANZANA

 Ingredientes:

  5 manzanas
  50g. Mantequilla 
  50g. Azúcar 
  4 huevos 
  3 yemas 
  150g. Azúcar 
  3 dl nata liquida

150 gr de azúcar para caramelizarel molde



para la salsa:
  2 manzanas   
 100g azúcar 
 canela en rama 
  3dl agua 
 1dl nata liquida

Elaboración:

Lo primero, caramelizar el molde

Para elaborar el puding:

  Pelamos las manzanas y las cortamos en dados y las pochamos en mantequilla en una sartén hasta que se ablande, añadimos 50gr. de azúcar rehogamos y caramelizamos. Reservar. 
       Por otro lado en un bol batimos los huevos, las yemas y el azúcar y añadimos la nata liquida y juntamos con la manzana caramelizada, rellenamos un molde rectangular caramelizado y cocemos al baño maría 50” aproximadamente a 165ºc

Para la preparación de la salsa:

 En un cazo cocemos las manzanas con el agua, la canela y el azúcar y cocemos durante 25 minutos. Pasamos por el turmix.
Añadimos la nata liquida y dejamos enfriar.

Sevir en un plato acompañado de un poco de salsa, véris que bueno queda. Para mañana un postre para chuparse los dedos.Feliz Año!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario