jueves, 30 de diciembre de 2010

ARROZESNE /// ARROZ CON LECHE

ARROZESNE

Osagaiak:

  • 1 litro esne
  • 175ml esnegaia
  • limoi azala
  • naranja azala
  • kanela adaxka bat
  • 100g arroz
  • 115g azukrea


Prestaera:

  • Esnea, esnegaia, kanela adaxka, limoi azala eta naranja azala irakiten kazola batean ipiniko dugu  .
  • Irakiten duenean arroza erasntziko dugu, jarri irakiten berriro sua jetzi eta ezti ezti eta etenik gabe 35 minuturen bat arte egosten utziko dugu.
  • Goxamen guztiarekin egin beharreko postrea da. Eta hortan gaude.
  • Arroza gora igotzen denean, orduantxe eginda egongo da.
  • Aterako degu sutatik, erantzi azukrea, nahastu. Eta utzi hoztutzen (oso hotza ezta).
  • Zerbitzeko orduan kanela ahutzarekin.

ARROZ CON LECHE

Ingredientes:

  • 1 litro de leche
  • 175ml nata liquida
  • cáscara de limón
  • cáscara de naranja
  • canela en rama
  • 100g arroz
  • 115g azúcar


Elaboración:

  • Hervimos la leche  junto con la nata,  la canela, cáscara de naranja y cáscara de limón.
  • Añadimos el arroz  que hierva otra vez, bajamos el fuego y cocemos  removiendo  casi continuamente durante unos 35 minutos, mientras se cuece le tenemos que dar muchisimo cariño, amor,  mimarlo que se note la diferencia de uno a otro.
  • Una vez que el arroz suba a la supercifie, lo tendremos echo
  • Añadimos el azúcar  fuera del fuego, removemos.
  •  Se le añade la nata para dar cremosidad al arroz.
  • A la hora de servir, en un cuenco y con canela molida.

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario