domingo, 13 de noviembre de 2011

PIZZA OREA // MASA DE PIZZA


Kaixo, oraingoan pizzaren orea nola egiten den ikasiko duzue, badakit postrea ez dela, baina nork ez du noizbat pizza bat jaten????
Behin ikasita, prest egongo zarete, edozein motatako ogia egiteko eta baita ere, boilo ore ederrak.

Pizza izena Italiatik, Napolik dator eta ogi zapala itxura du.
Larunbatero pizza afaltzen dugu eta horrexeagatik aukera izan da blogan ipintzea ondo iruditu zait.
Bakoitzak bere osagaiak jarriko diozue, baina badakizue, onarria; tomate saltsa, oreganoa eta gazta.........hortik aurrera nahi duzuena.

Hola, esta vez os propongo aprender como se hace la masa de la pizza, ya se que no es un postre, pero, ¿¿¿¿quien no ha comido o come alguna vez pizza????
A partir de ahora, ya podemos empezar, poco a poco a elaborar distintos tipos de pan......masa de bollería...deliciosos.....

El nombre de la pizza viene de Italia, mas concreto de Napoles. Es un pan aplastado y horneado. 
Todos los sábados cenamos pizza y he querido compartirlo con vosotros y enseñaros de como se hace la masa que es muy fácil.
La pizza es muy versátil y cada uno le vais a poner el ingrediente que queríais pero sabéis que la base es, salsa de tomate, orégano y queso............. a disfrutar

 
                                              OSAGAIAK                                                      INGREDIENTES  

           
       250gr hirina fuertea (oso garrantzitsua)       250gr  harina fuerte(importante)                         
                      7gr legamia (okindegikoa)            7gr  levadura prensada(panadero)                                                              5 gr gatza                                       5gr  sal                                                                       
              25gr oliba olioa                                      25gr  aceite de oliva                                                             
            160gr ura                                    160gr  agua                                                                      



                              PRESTERA                                                 ELABORACIÓN


1. Bol batean ipini irina, legamia, nahastu eskuarekin, gehitu gatza, olioa eta ura.GARRANTZITSUA OSAGAIEN ORDENA JARRAITZEA
1. Mezclar en un bol la harina junto con la levadura y añadir la sal, el aceite y por último el agua. IMPORTANTE SEGUIR EL ORDEN DE LOS INGREDIENTES. 
         2. Hasi nahasten poliki poliki osagai guztiak nahastuta ikusten duzun arte eta bolatxo bat bezala egin arte.
2. Mezclar poco a poco todos los ingredientes y podamos formar una bola.
3. Atera orea boletik eta hasi eskuarekin lantzen 3 minutu bitarte argazkitan besala.
3. Sacar la masa del bol y empezar a trabajarlo a mano durante unos 3 minutos, como en la foto
4. Orea, itsaskorra balin badago, EZ BOTA IRINA GEHIAGO!!!, utzi 10 minutuko atsenaldia eta berriro jarraitu lantzen eskuarekin aurrekoan bezala. Ikusiko duzue nola hobetu duen oreak.
4. Si la masa esta pegajosa dejar reposar 10 minutos, IMPORTANTE NO ECHAR MAS HARINA!!!, y acontinuación seguir como antes, vereis como a mejorado la masa con en reposo que le hemos dado.
5. Orea borobildu, 10 minututko atsenaldia eman, landu berriro eta bol-an ipini (bola olioz igurtzita).Utzi orea  bere tamaina hirukoiztu arte,  sukalde bertan zapi batekin tapatuta.
5. Bolear la masa, dejar 10 minutos de reposo, trabajar otra vez y dejar dentro del bol (previamente engrasado). Tiene que triplicar su volumen, dejar en la misma cocina y tapado con un trapo. 
6. Bol barruan altxatu baino lehen
6. dentro del bol antes de fermentar
7. Orea altxatuta (bere tamaina hirukoiztua bi ordu ondoren gutxigorabera)
7. La masa fermentada (triplicado su volumen después de dos horas mas o menos)
8. Mahaian irina ipini eta orea kontuz handiarekin bol-atik atera eta hasi arrabolarekin zabaltzen. Kopuru honek labeko bandeja osoa hartzen du.
8. Enharinar la mesa, sacar la masa del bol con mucho cuidado y empezar a estirar. Esta masa da para una bandeja de horno. 
9. Osagaiak ipini eta 15 minutuko atsenaldia utzi labean sartu baino lehen. (Neri ez zidan denborarik eman, komenigarria da)
LABEA (aurretik berotu250º-tan), 220º-TAN 15-20 MINUTU BITARTE. Gaztak burbuilak egin arte eta masa koloretsua egon arte.
9. Colocar los ingredientes y dejar reposar 15 minutos. (A mi no me dio tiempo, pero es recomendable).
HORNO (precalentar a 250º) 220º DURANTE 15-20 MINUTOS. Hasta que el queso burbujee y la masa tenga un color dorado.
ETA BEREHALA JAN, ON EGIN!!!!!!!!!!!!!!!
Y A COMER ENSEGUIDA!!!!!!!!!!!!!















No hay comentarios:

Publicar un comentario