viernes, 30 de septiembre de 2011

HOJALDRE


Kaixo denei. Aste hontan klasean zer egin duguen erakutsiko dizuet.
Hojaldre  nola egiten det erakutsi eta zer egin daitekeen. 
Gaur lehengo pausoak ikusiko duzue. Ez da lan zaila,  baina oso nekeza bai.

Hola a todos,durante esta semana, en clase hemos empezado ha trabajar el hojaldre.
 Vais haber como se hace y que aplicaciones tiene el hojaldre.
No es dificil pero si laborioso.

OSAGAIAK                                                                       INGREDIENTES

500 gr irina                                                                              500 gr harina
500 gr irina fuertea                                                                  500 gr harina fuerte
10 gr gatza                                                                              10 gr de sal
300 ml ura                                                                              300 ml agua

950 gr gurina edo hojaldresko gurina                                       950 gr de mantequilla o margarina de hojaldre






1. Ipini osagai guztiak gurina ezik eta landu ore fin bat lortu arte.
1. Trabajar todos los ingredientes, menos la mantequilla hasta obtener  una masa homogénea y consistente.

2.  30 minutuko atsedena behar du, mahi ganean.
2. Reposo de 30 minutos
3. Landu gurina, biguntzeko eta elastizitatea emateko.
3.Trabajar la mantequilla para ablandarla y darle elasticidad.
4. Irinarekin egindako masa, ireki eta barrenen gurina sartu
4. Habrir la masa de harina y poner dentro la mantequilla
5. Eta hemendik haurrera hojaldreko orea, luzatu behar da eta 6 buelta eman.
5.Apartir de aqui, se lamina y se le da 6 vueltas.
 Ikusi duzuena hojaldrearen lehengo prosesua da. Hurrengo astean nola ematen diren bueltak eta hojaldrearekin zer egin daiteken.

.Lo que habéis visto es el primer proceso de como se hace un hojaldre. La semana que viene como se le dan las vueltas y las piezas que se suelen hacer con el hojaldre.

Zure bizitza zure esku dago!

Tu vida esta en tus manos!


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