viernes, 10 de diciembre de 2010

TRUFAZKO IJITO BESOA- BRAZO GITANO DE TRUFA



Jarraitzeko gabonako postreekin, gaur ijito besoko trufazkoa izango da. Trufaz beteta egongo da eta gainetik txokolatez apinduta. Oso goxoa geratzen da eta gabon-gabarako postre erreza eta izugarria. 

TRUFAZKO IJITO BESOA


Osagaiak:


-Bizkotxo plantxa (errezeta badaukagu, ijito besoko kreman)


- Buztitzeko xarabea ( errezeta dago ijito besoko kreman)


- Trufa:

500 ml esnegain
300gr txokolate beltza


- Txokolatezko bainua:

250 ml esnegain
75 gr azukrea
250 gr txokolate beltza


Prestaera:


- Trufa:

- Hirakin ondo esnegaina
- Ondoren,kendu sutatik,  gehitu txokolate beltza zatituta eta nahastu hagaxka batekin, ondo ondo.
- Hotza dagonean, estali plastikozko paperakin eta frigoan sartu hurrengo eguna arte.
- Hurrengo egunean, esnegaina harrotua balitz bezala ondo muntatu. Garrantzitsua da egun batetik bestera utzi behar dela, zeren bestela ez zaizue muntatuko.


                                                                          
-Txokolatezko bainua


- Jarri hirakiten esnegaina azukrearekin.
- Ondoren txokolate beltza gehitu zatituta, hagaxkarekin nahastu ondo eta kendu sutatik.
- Utzi 5 minuturen bat ostutzen eta loditzen.
-Ondoren, estali ijito besoa.




MUNTAIA

- Bizkotxo plantxa xarabearekin buzti, pintzel batekin

- Hartu trufa eta zabaldu bizkotxo osoan 
- Ondoren kiribildu bizkotxoa, ijito besoan forma ematen
- Estali osoa txokolatezko bainuarekin
-Apaindu txokolate txuarekin



                                                                               






BRAZO GITANO RELLENO DE TRUFA


Ingredientes:

-Biscocho plancha. (Es la misma que en la del brazo gitano relleno de crema pastelera)

-Jarabe para emborrachar ( esta en la receta del brazo gitano de crema pastelera)

- Trufa:


500 ml de nata liquida
150 gr de chocolate negro

-Baño de chocolate negro:


250 gr nata liquida
75 gr de azúcar
250gr chocolate negro

Elaboración

- Trufa:


- Hervir bien la nata
- Añadir la cobertura de chocolate troceada y mezclar con la varilla fuera del fuego.
- Dejar enfriar bien, tapar con papel film y meter en el frigorífico hasta el dia siguiente
-IMPORTANTE dejar reposar 24 horas
- Al dia siguiente montar como si fuera una nata montada. Si no reposa no monta!!


- Baño de chocolate negro


- Hervir la nata junto con el azúcar.
- Añadir el chocolate negro, mezclar bien, retirar del fuego.
- Dejar unos 5 minutos enfriando y   espesando para poder cubrir bien  el brazo gitano.

MONTAJE

- Emborrachar el biscocho plancha
- Cubrir toda la plancha con la trufa
- Enroscarlo,  ayudandote con el mismo papel de horno que hemos utilizado para hornearlo.
- Colocar encima de una rejilla el brazo gitano para poder cubrirlo con el baño de chocolate y por debajo una fuente para poder recuperar el chocolate sobrante.





No hay comentarios:

Publicar un comentario