Jarraitzeko gabonako postreekin, gaur ijito besoko trufazkoa izango da. Trufaz beteta egongo da eta gainetik txokolatez apinduta. Oso goxoa geratzen da eta gabon-gabarako postre erreza eta izugarria.
TRUFAZKO IJITO BESOA
Osagaiak:
-Bizkotxo plantxa (errezeta badaukagu, ijito besoko kreman)
- Buztitzeko xarabea ( errezeta dago ijito besoko kreman)
- Trufa:
500 ml esnegain
300gr txokolate beltza
- Txokolatezko bainua:
250 ml esnegain
75 gr azukrea
250 gr txokolate beltza
Prestaera:
- Trufa:
- Hirakin ondo esnegaina
- Ondoren,kendu sutatik, gehitu txokolate beltza zatituta eta nahastu hagaxka batekin, ondo ondo.
- Hotza dagonean, estali plastikozko paperakin eta frigoan sartu hurrengo eguna arte.
- Hurrengo egunean, esnegaina harrotua balitz bezala ondo muntatu. Garrantzitsua da egun batetik bestera utzi behar dela, zeren bestela ez zaizue muntatuko.
-Txokolatezko bainua
- Jarri hirakiten esnegaina azukrearekin.
- Ondoren txokolate beltza gehitu zatituta, hagaxkarekin nahastu ondo eta kendu sutatik.
- Utzi 5 minuturen bat ostutzen eta loditzen.
-Ondoren, estali ijito besoa.
MUNTAIA
- Bizkotxo plantxa xarabearekin buzti, pintzel batekin
- Hartu trufa eta zabaldu bizkotxo osoan
- Ondoren kiribildu bizkotxoa, ijito besoan forma ematen
- Estali osoa txokolatezko bainuarekin
-Apaindu txokolate txuarekin
BRAZO GITANO RELLENO DE TRUFA
Ingredientes:
-Biscocho plancha. (Es la misma que en la del brazo gitano relleno de crema pastelera)
-Jarabe para emborrachar ( esta en la receta del brazo gitano de crema pastelera)
- Trufa:
500 ml de nata liquida
150 gr de chocolate negro
-Baño de chocolate negro:
250 gr nata liquida
75 gr de azúcar
250gr chocolate negro
Elaboración
- Trufa:
- Hervir bien la nata
- Añadir la cobertura de chocolate troceada y mezclar con la varilla fuera del fuego.
- Dejar enfriar bien, tapar con papel film y meter en el frigorífico hasta el dia siguiente
-IMPORTANTE dejar reposar 24 horas
- Al dia siguiente montar como si fuera una nata montada. Si no reposa no monta!!
- Baño de chocolate negro
- Hervir la nata junto con el azúcar.
- Añadir el chocolate negro, mezclar bien, retirar del fuego.
- Dejar unos 5 minutos enfriando y espesando para poder cubrir bien el brazo gitano.
MONTAJE
- Emborrachar el biscocho plancha
- Cubrir toda la plancha con la trufa
- Enroscarlo, ayudandote con el mismo papel de horno que hemos utilizado para hornearlo.
- Colocar encima de una rejilla el brazo gitano para poder cubrirlo con el baño de chocolate y por debajo una fuente para poder recuperar el chocolate sobrante.
No hay comentarios:
Publicar un comentario