viernes, 17 de diciembre de 2010

ESNEETAKO POSTREAK-POSTRES DE LECHE (1) ARRAULTZA FLANA- FLAN DE HUEVO

 Kaixo,  hiru  aste bitartez, esnneetako postreak egingo ditut,(arraultza-flana, arroz-esnea, natillak, krepak, frutazko budina, sagar budina...) gaurkoan arraultza-flana egingo dugu. Nere etxean gabon- gaueko arratsean turroia, polboroiak eta konpotaz-gainera betidanik  arraultze-flana esnegain muntatuarekin egiten dugu.
Neretzako postrerikan onetarikoa da, sinplea, erreza eta oso goxoa. Bi modutara ipiniko dizuet.

Hola, durante  las tres samanas siguientes,  vamos a hacer los llamados postres de leche , (flan, arroz con leche, creps, pudines de frutas, pudin de manzana, natillas...). Esta semana os traigo uno de los postres que más me gusta, el Flan, que bueno!!!. En mi casa el dia de noche buena aparte de los turrones, polborones y compota siempre hemos hecho flan.

 Como sabéis, la mecánica de este blog es que cada viernes voy  poniendo una receta nueva. Esta vez postre sencillo pero muy bueno.


ARRAULTZA-FLANA (1)

OSAGAIAK:

1 litro esne
6 arraultza
12 koilara azukrea
kanela adaxka, limoia eta naranja azala


Moldea karamelizatzeko:
 140gr azukrea
 50ml ura


PRESTAERA


-Karamelua egin azukrea eta urarekin sutan kazola batean, hasten denean kea botatzen listo dago,  egiten hari den bitartean mugitu kazola birabiatzen.
- Karamelua eginda dagonean, zuzenean, moldean ipini, molde guztia estaltzen
-Bitartean, hirakin esnea kanela, limoia eta naranja azalarekin.
- Bol batean nahastu arraultzak eta azukrea
- Esnea hirakiten duenean, gehitu bolara, nahastu ondo, eta iraztontzi batez mahaspasa.
- Bete moldeak eta labean sartu 160º gradutan 40 minutu bitartez. Jakin duzuen bezala, bai arraultze-flana, budina.... labean sartzerakoan maribainua ( labeko bandejan ura ipini eta arraultzeko-flana bertan ipini) egosten direla.
- Jakingo dugu egina dagoela, gatzagita dagonean.

ARRAULTZA-FLANA (2)

Desaberdintasun bakarra da, lehengoan esnea irakiten dugula eta bigarrenan ez.

OSAGAIAK

 1litro esne
 6 arraultza
 12 koilara azukrea

 Moldea karamelizatzeko:
 140gr azukrea
 50ml ura


PRESTAERA


-Karamelua egin azukrea eta urarekin kazola batean, hasten denean kea botatzen listo dago, egiten hari den bitartean mugitu kazola birabiatzen.
- Karamelua eginda dagonean, zuzenean, moldean ipini, molde guztia estaltzen
- Bol batean nahastu arraultzak eta azukrea
- Esnea  gehitu bolara, nahastu ondo, eta iraztontzi batez mahaspasa.
- Bete moldeak eta labean sartu 160º gradutan 40 minutu bitartez. Jakin duzuen bezala, bai arraultze-flana, budina.... labean sartzerakoan maribainua( labeko bandejan ura ipini eta arraultzeko-flana bertan ipini) egosten direla.
- Jakingo dugu egina dagoela,  gatzagita dagonean.
  •  Jaterako orduan esnegain- arekin jango degu, ze ona!!!! eta hautz kanela pixka bat botatzen badiogu zoragarri.



FLAN (1)

INGREDINTES:

1 litro de leche
6 huevos 
12 cuchradas soperas de azúcar
canela rama, peladura de limón y de naranja

 Para caramelizar el molde:
 140 gr azúcar
 50 ml agua

ELABORACIÓN

 - Hacer el caramelo con el azúcar y el agua en un cazo al fuego, mientras se va haciendo ir remomiendolo y cuando empiece a humear estara listo.
 - Cuando este hecho, caramelizar el molde
 - Hervir la leche junto con la rama de canela, peladura de limón y naranja
 - Mientras en un bol mezclar los huevos con el azúcar
 - Juntamos la leche al bol, mezclamos bien pasamos por un colador
 - Rellenamos los moldes
 - Cocemos en el horno al baño baria ( una fuente con agua y el mode dentro) 
 - Horno a una temperatura de 160º durante unos 40 minutos
 - Cuando vemos que la mezcla ha cuajado, sacamos del horno y dejamos enfriar.

FLAN (2)

  La única diferencia esta en que la primera se hierve la leche y en la segunda no.


INGREDINTES:

1 litro de leche
6 huevos 
12 cuchradas soperas de azúcar

 Para caramelizar el molde:
 140 gr azúcar
 50 ml agua

ELABORACIÓN

 - Hacer el caramelo con el azúcar y el agua en un cazo al fuego, mientras se va haciendo ir remomiendolo y cuando empiece a humear estara listo.
 - Cuando este hecho, caramelizar el molde
 - Mientras en un bol mezclar los huevos con el azúcar
 - Juntamos la leche al bol, mezclamos bien pasamos por un colador
 - Rellenamos los moldes
 - Cocemos en el horno al baño baria ( una fuente con agua y el mode dentro) 
 - Horno a una temperatura de 160º durante unos 40 minutos
 - Cuando vemos que la mezcla ha cuajado, sacamos del horno y dejamos enfriar.
  • Acompañaremos el flan con nata montada y encima espolvorearemos canela en polvo, que bueno!!!!

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