viernes, 12 de noviembre de 2010

POLBOROIAK-MANTECADOS



Kaixo, ostiralero bezala hementxe nago. Gaurkoan, gabonak gainean ditugulako polboroiak nola egiten dira erakutziko dizuet. Oso erreza da, ikusiko duzue eta aste hontan zehar turroieren errezetaren bat ipiniko det baita erregetako roskoia.
Gaurko errezeta hau erderaz ere ipiniko det.
Hemendik aurrera errezeta guztiak, bai euskeraz, baita erderaz ipiniko ditut eta aurrerago bideoak ere, baiana hori dena, poliki, poliki.






POLBOROIAK (MANTECADOS)


Osagaiak:


350gr hirina
90gr almendrazko hirina
145gr txerri-manteka
90gr hautz azukrea
1/4 kanela koilara


Prestaera:


Hirina txigortu kolore marroskara lortu harte.
Landu, nahastu txerri-manteka, hautz azukrearekin.
Nahastu hirina eta hautz kanela.
Gehitu hirina kanelarekin, txerri-manteka eta hautz azukreari eta dena ondo landu.
Utzi 30 minutu frigorifikoan, pausaldian.
Arrabolarekin zabaldu polboroi orea eta edalontzi batekin pastak balitz bezala, joan tenkatzen eta labeko bandexan ipintzen bana banan.
Labean egosteko 180º-tan 10-12 minutu bitartez.
Azkenik hautz azukrez, hautzeztatuz

_______________________________________________



MANTECADOS

Ingredientes:

350gr  harina
90gr harina de almendra
145gr de manteca de cerdo
90gr azúcar glass
1/4 Cucharada de canela en polvo

Preparacíon:

Se tuesta la harina en el horno hasta que coja un color dorado.
Trabajamos la manteca junto con el azúcar glas.
Se mezcla la canela en polvo a la harina.
Se le añade a la mezcla anterior, se mezclan bien hasta obtener una masa bien compacta y se deja reposar en el frigorifico durante 30 minutos.
Pasado este tiempo estiramos con el rodillo, cortamos con un corta pastas o en su caso con un vaso pequeño y colocamos en al bandeja de horno.
Horneamos a 180º durante 10-12 minutos.
Dejamos enfriar y espolvoreamos con azúcar glass.
Los envolveremos en papel sulfurizado y pondremos especialidad de la casa.

Beno ba, gozatu eta zoriontzu esan.






 POLBOROIAK(2)

Osagaiak:                                                                        

750 gr hirina tostatua                                                          
375 gr hautz azukrea                                                          
375gr txerri-manteka                                                          
limoizko esentzi pixka                                                         
almendrazko hirina pixka (aukerapeko)                                



Prestaera:                                                                           

 Besteak bezala egiten dira, kantitateak bakrrik aldatuta.

POLVORONES(2)

Ingredientes:

750 gr de harina tostada
375 gr de azúcar glass
375 gr de manteca de cerdo
esencia de limón
almendra molida (opcional)

Elaboración:

Igual que la anterior, lo unico que cambia son las cantidades de los ingredientes.
Este viernes los hice y salieron muy bien. No tiene ninguna complicación, es como pongo en la receta. Si seguis como os lo digo no vais ha tener ninguna pega. Hacerlo vais notar mucha diferencia.

1 comentario: